Barcelona toont herstel met ruime zege op laagvlieger Elche

FC Barcelona heeft woensdagavond drie belangrijke punten gepakt in La Liga. De Catalanen wonnen in Camp Nou met 3-0 van Elche. Daarmee wordt de nare smaak van de teleurstellingen tegen PSG (1-4 nederlaag) en Cadiz (1-1) wat weggespoeld.

Barcelona kende een moeizame eerste helft. Het spel was stroperig en er werden amper ruimtes gevonden in de defensie van Elche. De gevaarlijkste man aan de zijde van de thuisploeg was Trincao. De Portugees was tweemaal dicht bij de openingstreffer. Bij zijn eerste kans was de hoek niet makkelijk en het schot werd gekeerd door doelman Badia. Maar in de twintigste minuut kreeg hij een veel grotere kans. De aanvaller zette een tegenstander op het verkeerde been, waarna hij vrij kwam te staan voor de doelman van Elche. Opnieuw kwam Badia als winnaar uit de strijd.

Barcelona kwam na rust uitstekend uit de kleedkamer en dat resulteerde al snel in de 1-0. Braithwaite bereikte Messi met een fraaie pass en de Argentijn gleed de bal het doel in. Twintig minuten voor tijd werd de voorsprong verdubbeld door de thuisploeg. Frenkie de Jong zette goed door aan de linkerkant van het veld en hij gaf de bal vervolgens aan Messi. De Argentijn liet doelman Badia kansloos met een leep balletje. Kort daarna werd het ook nog 3-0. Braithwaite gaf de bal goed voor en Jordi Alba stond op de goede plek om af te ronden.