Domper voor FC Barcelona: Fati valt uit met ‘zware’ blessure

Het leek een geweldige middag te worden voor FC Barcelona. Eindelijk was er weer eens iets positiefs te melden over de club. De Catalanen wonnen na een maand weer eens in de Liga. In Camp Nou werd er met 5-2 afgerekend met Real Betis. Maar lang kon Barcelona niet juichen, want na het duel maakte de club bekend dat Ansu Fati met een blessure is uitgevallen.

De club laat via officiële kanalen weten dat de aanvaller een scheurtje in zijn meniscus heeft opgelopen. Fati zou de blessure na bijna een half uur spelen hebben opgelopen, toen Mendi hem in het strafschopgebied naar de grond werkte. Fati speelde het restant van de eerste helft nog wel uit, maar werd na de rust door Ronald Koeman vervangen voor Lionel Messi.

”Hij had wat klachten in de rust en we wilden geen risico nemen”, zei Koeman na het duel. “Dat was de reden dat ik hem verving.” Uiteindelijk bleek het jonge talent een scheurtje te hebben oplopen in zijn meniscus.

De club maakte niet bekend hoelang Fati aan de kant staat. De Spaanse media verwacht dat de vleugelaanvaller zeker een maand aan de kant staat, maar met een operatie mogelijk zelfs enkele maanden.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter