Eerste rode kaart voor Messi in teleurstellende bekerfinale

Ronald Koeman heeft zondag niet de eerste prijs van het seizoen voor FC Barcelona gewonnen. De Catalanen verloren in de finale van de Spaanse Supercopa met 3-2 van Athletic Bilbao na verlening. Lionel Messi ontving aan het eind van het duel zijn allereerste rode kaart in het shirt van FC Barcelona.

Beide ploegen begonnen erg stroef in Sevilla. Zowel Barcelona als Athletic Bilbao hield de bal moeizaam in de ploeg en kregen nauwelijks kansen. Pas vlak voor rust kwam Barcelona verrassend op een 1-0 voorsprong via Antoine Griezmann. De Fransman stond voor het doel op de goede plek na een snelle aanval via Messi en Jordi Alba.

Lang kon FC Barcelona niet genieten van de voorsprong, want een minuut later wist De Marcos voor Jordi Alba te kruipen en de 1-1 achter Ter Stegen te schieten. Het bleef lang 1-1, maar een kwartier voor tijd was het opnieuw Antoine Griezmann die Barcelona op voorsprong zette. En wederom was Jordi Alba de aangever. Barcelona leek daarmee op jacht naar de winst, maar vlak voor het eindsignaal was het Villalibre die 2-2 maakte. Een dreun voor de ploeg van Ronald Koeman.

Rode kaart Messi

De 2-2 bleek een enorme dreun voor FC Barcelona, want de Catalanen kregen al vroeg in de verlenging de deksel op de neus. Williams kreeg een klein beetje ruimte en schoot vervolgens de winnende 3-2 in de verre hoek. Barcelona ging nog op zoek naar de aansluitingstreffer, maar mede door het ontregelen van Athletic Bilbao, kwam Barcelona niet meer tot grote kansen.

Vlak voor het eindsignaal kreeg Lionel Messi bovendien een rode kaart. De Argentijn werd de volledige wedstrijd door Villalibre op alle mogelijke manieren naar de grond gewerkt en in de slotfase vond Messi het genoeg en kreeg de aanvoerder van FC Barcelona voor slaan een rode kaart. Het was voor Lionel Messi in 753 wedstrijden voor FC Barcelona zijn eerste rode kaart.