FC Barcelona komt ruime achterstand niet te boven in Parijs

FC Barcelona is er woensdag niet in geslaagd om de volgende ronde van de Champions League te bereiken. De Catalanen speelden de zure nasmaak van de heenwedstrijd (4-1) van zich af, maar kwamen in Parijs niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Paris Saint-Germain.

FC Barcelona kreeg in de eerste helft de grootste kansen om PSG in het eigen Parc des Princes pijn te doen. Maar vooral Ousmane Dembélé bleek niet scherp te zijn voor het doel. De Fransman miste een legio aan kansen voor FC Barcelona.

Een voet van Lenglet op de enkel van Icardi zorgde ervoor dat de thuisploeg in het Parc des Princes op een 1-0 voorsprong kwam. Mbappe schoot vanaf de stip raak. Kort erna gaf Lionel Messi de fans van FC Barcelona weer een beetje hoop toen hij van ruim 30 meter de bal in de kruising schoot. En kort voor de pauze kregen de Catalanen zelfs een strafschop, maar deze keer wist Messi niet te scoren en hield Navas de bal met de knie uit zijn doel.

In de tweede helft hielde beide ploegen elkaar veel meer in evenwicht en hield Paris Saint-Germain vooral tegen en kon FC Barcelona geen vuist meer maken. Grote kansen bleven uit en PSG hield de ruimtes zeer klein.

Het bleek uiteindelijk niet genoeg voor FC Barcelona om de volgende ronde van de Champions League te bereiken. In Parijs bleef het bij 1-1.