FC Barcelona verlengt contract Mingueza tot medio 2023

FC Barcelona heeft het contract met Òscar Mingueza verlengd. Dit maakte de Spaanse topclub vandaag bekend op haar eigen officiële kanalen. Het contract van de 21-jarige verdediger liep komende zomer eigenlijk af. Mingueza ligt door zijn contractverlenging nu vast tot de zomer van 2023. In zijn nieuwe contract is een transferclausule van 100 miljoen euro opgenomen.

Mingueza beleeft dit seizoen zijn definitieve doorbraak in de hoofdmacht van FC Barcelona. Op 24 november 2020 maakte de centrale verdediger zijn debuut, toen de Catalanen in de Champions League met 4-0 afrekende met Dynamo Kiev. Enkele dagen later maakte hij ook zijn competitiedebuut voor FC Barcelona. De Catalanen wonnen toen opnieuw met 4-0, ditmaal van Osasuna. Mingueza speelde dit seizoen 35 wedstrijden in het shirt van FC Barcelona, trof daarin tweemaal het net en gaf ook nog eens drie assists.

Mingueza tekende drie jaar geleden zijn eerste profcontract bij de Catalanen. Met zijn nieuwe contract zal Mingueza, ondanks zijn inmiddels vaste plek bij het eerste van FC Barcelona zal volgend seizoen officieel geregistreerd worden als eerste elftal speler van FC Barcelona. Dit is nu nog niet het geval. Mingueza is dit seizoen officieel nog een speler van FC Barcelona B.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter