FC Barcelona zonder Messi niet voorbij Eibar

FC Barcelona heeft het rampzalige jaar teleurstellend afgesloten. De ploeg van Ronald Koeman kent tot nu toe een zeer wisselvallig seizoen en dat was tegen Eibar dinsdag opnieuw duidelijk. De Catalanen kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Zonder Lionel Messi, die dinsdagmiddag pas van zijn vakantie uit Argentinië terugkeerde, was FC Barcelona in de eerste helft inspiratieloos. Er was weinig creativiteit en grote kansen kreeg de ploeg niet. Toch kreeg FC Barcelona na zes minuten spelen al de kans op de voorsprong, toen Ronald Araujo in het strafschopgebied werd aangetikt. De VAR vond het een strafschop, maar Martin Braithwaite faalde vanaf 11 meter.

Maar buiten die grote kans, maakte FC Barcelona weinig indruk in het eigen Camp Nou. Eibar zette veel druk op het middenveld van Barcelona, waardoor de bezoekers voor lange tijd op de helft van de Catalanen speelden. Halverwege de eerste helft zette Braithwaite Barcelona op wel op voorsprong, maar deze keer zag de VAR dat de aanvaller in buitenspelpositie stond.

In de tweede helft ging Araujo na een klein kwartier spelen in de fout en dus kon Kike alleen op het doel aflopen en de 0-1 binnen schieten voor Eibar lang kon Eibar niet van de voorsprong genieten, want invaller Dembélé mocht even later aanleggen voor de 1-1.

In de slotfase probeerde Ronald Koeman met enkele wissels de voorsprong te forceren, maar het ontbrak Barcelona de volledige wedstrijd aan de creativiteit. In de slotfase zag Ronald Koeman ook Coutinho nog uitvallen met een blessure. Door het gelijke spel sluit FC Barcelona het jaar 2020 af op de zesde plaats in de Liga.