Frenkie bezorgt Barcelona magere overwinning bij laagvlieger

FC Barcelona heeft de aansluiting bij Real Madrid weer gevonden. De Catalanen waren zondagmiddag met 2-0 te sterk voor een stug Elche. Frenkie de Jong zorgde, bij afwezigheid van Lionel Messi, met een doelpunt en een assist voor de eenvoudige overwinning.

Na de intense week, waarin FC Barcelona drie keer moest verlengen in de beker, deed FC Barcelona het in de competitie tegen Elche weer een stuk rustiger aan. Dat was ook mogelijk, want de laagvlieger in de Liga gaf weinig weerstand. Bij een aantal afstandsschoten, die ruim naast gingen bleef het voor Barcelona qua kansen. De enige keer dat de ploeg van Ronald Koeman de bal echt in de vijf meter kreeg was het ook direct raak. Een scherpe voorzet van Braithwaite werd door verdediger Verdú voor de voeten van Griezmann weggetikt, maar de verdediger van Elche leek daarmee de bal in eigen doel te tikken. Na het zien van de beelden bleek dat niet Verdú, maar Frenkie de Jong op de lijn het laatste tikje gaf en daarmee Barcelona op 1-0 zette.

Het doelpunt van Frenkie de Jong was daarmee ook het spectaculairste moment van de wedstrijd. Elche kon in de tweede helft geen vuist maken tegen FC Barcelona. De ploeg van Ronald Koeman vond de 1-0 voorsprong prima, na een week waarin er veel speelminuten zijn gemaakt. In de slotfase kon invaller Trincao nog voor een ruimere voorsprong zorgen, maar hij zag zijn kopkans van de lijn gehaald worden.

Vlak voor het eindsignaal kon Frenkie de Jong nog één keer uitbreken en hield de Nederlander op de achterlijn het overzicht. Bij de tweede paal mocht Riqui Puig de 0-2 eindstand op het scorebord koppen.
Door de 2-0 overwinning op Elche is FC Barcelona weer de nummer drie in de Liga. De Catalanen hebben drie punten achterstand op Real Madrid. Atletico Madrid heeft met twee wedstrijden minder gespeeld zeven punten voorsprong.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter