Geweldige treffers Griezmann en Messi zorgen voor eenvoudige overwinning.

Op de dag van het 121-jarige jubileum heeft FC Barcelona gedaan wat het moest doen. De Catalanen waren in het eigen Camp Nou, en mede door twee geweldige doelpunten van Messi en Griezmann, met 4-0 te sterk voor Osasuna.

FC Barcelona trakteerde de fans thuis tijdens het jubileum op een aantal schitterende doelpunten tegen Osasuna. De Catalanen begonnen stroef tegen de nummer 15 van de Liga, maar na een klein half uur spelen bracht Braithwaite de ban. De spits kon vanuit de kluts de 1-0 met de knie binnen tikken.

Griezmann

Het hoogtepunt van de wedstrijd was vlak voor rust, toen Antoine Griezmann Barcelona op schitterende wijze op 2-0 zette. De Fransman volleerde vanaf de rand van het strafschopgebied de bal hard tegen de touwen.

Na de pauze ging Barcelona verder met aanvallen en Osasuna nauwelijks meer gevaarlijk. Het was Coutinho die tien minuten na rust de wedstrijd in het slot gooide. De Braziliaan kon profiteren van een fout van Osasuna en mocht na een pass van Griezmann het derde doelpunt van de middag binnen schieten.

Maradona

FC Barcelona stond tijdens het duel in Camp Nou ook stil bij het overlijden van Diego Maradona. Er was een speciale plek ingericht op de hoofdtribune voor het shirt van de Argentijn. Bovendien stond Lionel Messi zelf ook nog even stil bij het verlies van zijn goede vriend. Messi zorgde met een geweldig afstandsschot voor de 4-0 voor FC Barcelona en droeg vervolgens zijn doelpunt op aan het Argentijnse icoon met een speciaal shirt van Maradona.