Jeugdig Barcelona verlaat Vilanovense zonder doelpunten

Het eerste duel ooit tussen Villanovense en Barcelona, in de zestiende finales van de Copa del Rey, is woensdagavond in een gelijkspel geëindigd. In het Estadio Romero Cuerda viel zelfs geen enkel doelpunt: 0-0. Barcelona-trainer Luis Enrique koos ervoor om in het heenduel tal van basiskrachten rust te geven en opteerde voor jeugdige voetballers als Gerard Gumbau, Sergi Samper, Wilfred Kaptoum en Munir El Haddadi. De return in het Camp Nou is over ruim een maand.

Villanovense liet zich in de eerste helft zeker niet onbetuigd. Een schot van Pablo Moraga miste richting, maar doelman Jordi Masip moest wel in actie komen op een inzet van Elias Pérez. De grootste kans voor de thuisploeg was echter voor Javi Sánchez; vier minuten voor rust mikte hij op de lat. Het jeugdige Barcelona had moeite met het compacte spel van Villanovense, ontbeerde creativiteit en zorgde daardoor zelden voor gevaar rondom het doel van José Fuentes. De Catalanen kwamen niet verder dan een inzet van El Haddadi, die het leer over het doel werkte.

Barcelona kwam ook na de onderbreking niet uit de verf, terwijl Villanovense niets te verliezen had en bij tijd en wijle het doel van Masip opzocht. De inspanningen van de club uit de Segunda División B vóór rust begonnen echter in de laatste twintig minuten hun tol te eisen: de Catalanen hadden zeventig procent balbezit en drongen het team van Julio Cobos terug op eigen helft. Het overwicht resulteerde echter niet in grote kansen: de ploeg van Luis Enrique kwam niet verder dan een kopbal van Marc Bartra.

Bron: voetbalzone.nl