Joan Laporta nieuwe voorzitter FC Barcelona

Joan Laporta is voor de komende vijf jaar de nieuwe voorzitter van FC Barcelona. De top kandidaat tijdens de verkiezingen versloeg zondag zijn concurrenten Victor Font en Toni Freixa met ruime cijfers en keert daarmee terug als voorzitter van de club. Vooral Laporta’s prioriteit om het contract van Lionel Messi te verlengen wordt gewaardeerd door zijn aanhangers. Voor Laporta wordt het zijn tweede termijn bij de club. Hij volgt Josep Bartomeu op, die afgelopen jaar vertrok bij de club.

Laporta vierde al vroeg op de avond feest mijn zijn team. TV3 liet vroeg op de avond namelijk al weten dat Laporta ver voor liep in de exitpolls. Naarmate de avond vorderde liep Laporta verder uit en werd de de Catalaan na ruim 70% van de tellingen al gefeliciteerd door Victor Font en Toni freixa, de andere twee kandidaten. Op dat moment had Laporta al bijna 60% van de stemmen voor zich bemachtigd. Uiteindelijk wist Laporta ruim 30.000 stemmen (54.2%) te verzamelen.

Laporta, die een groot fan en bevriend was met Johan Cruijff, beloofde in aanloop naar de verkiezing de succesjaren en de identiteit van de club te willen herstellen. Prioriteit voor de voormalig voorzitter van de club is het aflopende contract van superster Lionel Messi te verlengen. ‘Morgen pas? Ik kan gewoon direct contact opnemen, de nacht is lang”, grapte Laporta tijdens de dag van de verkiezingen.

Laporta kreeg veel aanhangers door zijn vorige periode (2003-2010) als voorzitter van FC Barcelona. De 58-jarige Catalaan creëerde een dreamteam met namen als Lionel Messi, Andrés Iniesta, Xavi en Carles Puyol. Met die ploeg was Barcelona jarenlang succesvol en de topfavoriet in Europa. De nieuwe voorzitter staat de komende jaren voor een grotere uitdaging. Weet hij Lionel Messi langer aan de club te binden? Kan Laporta de financiële problemen oplossen en gaat het sportief weer voor de wind onder de nieuwe voorzitter? Het zijn de voornaamste zaken waaraan Laporta de komende jaren moet werken.

De verwachting is dat Ronald Koeman gewoon aan kan blijven als coach bij FC Barcelona. RAC1 weet zondagavond te melden dat Jordi Cruijff later in de week naar Barcelona vliegt. Hij krijgt in het team van Laporta de positie als technisch manager. En ook Victor Valdes keert naar verwachting terug bij FC Barcelona. Hij zal de nieuwe keeperstrainer van La Masia worden.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter