Jordi Masip opvolger voor vertrekkende Pinto?

De doelman staat al een tijdje onder de lat bij Barcelona B, dat in de Segunda División speelt, en heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract. Masip lag nog voor een jaar vast, maar heeft voor twee seizoenen bijgetekend, tot de zomer van 2017. In het contract zit een gelimiteerde afkoopsom van 35 miljoen euro.
Luis Enrique lijkt de 25-jarige Masip door te willen schuiven naar het eerste elftal. Barcelona neemt afscheid van Víctor Valdés en José Manuel Pinto en heeft met Marc-André ter Stegen alvast een nieuwe doelman gehaald. José Reina schijnt ook nog in beeld te zijn, maar mogelijk wordt Masip wel doorgeschoven als opvolger van Pinto en wordt hij dus de nieuwe tweede doelman.
Masip maakte in het seizoen 2009/10 zijn debuut in het tweede elftal van Barcelona en Luis Enrique was toen de coach van dit team. Masip speelde tot dusver 77 competitiewedstrijden voor Barcelona B, waarvan 32 in het nog lopende voetbaljaar, en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers uit het elftal van coach Eusebio.

Facebook
Twitter