Kluivert keert als hoofd jeugdopleiding terug bij Barcelona

Patrick Kluivert werd nog geen twee weken geleden ontslagen bij Kameroen, maar de voormalig spits van onder meer Ajax heeft alweer een nieuwe klus. Kluivert keert namelijk terug bij FC Barcelona, waar hij hoofd jeugdopleiding wordt.

De 43-jarige Kluivert tekende donderdag een contract voor twee seizoenen bij FC Barcelona. Bij de club waar hij als speler grote successen behaalde wordt de voormalig spits hoofd jeugdopleiding. De Nederlander, die in 182 wedstrijden maar liefst negentig keer wist te scoren, krijgt de leiding over La Masia. “Ik ben erg blij om weer thuis te zijn en kijk uit naar dit nieuwe tijdperk, met de uitdaging om Barça bij de beste teams ter wereld te houden”, zegt Kluivert op de clubsite.

Maar de voormalig speler van de club zal niet alleen zijn. Xavi Roca, voormalig speler van FC Barcelona, wordt technisch secretaris, terwijl Jordi Roura, voormalig assistent van Tito Vilanova, coördinator wordt van de pupillen en de lagere jeugdelftallen. José Mari Bakero lijkt op zijn plek bij Barcelona B te mogen blijven zitten.

Terug naar de basis

De komst van Patrick Kluivert is één van de wijzigingen die Barcelona doorvoert in de structuur van de befaamde jeugdopleiding.
De verwachting is dat algemeen directeur Pep Segura afscheid neemt van de club. Hij heeft na het ontslag van vicevoorzitter Jordi Mestre geen steun meer binnen de club.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter