Knock-outfase CL ver weg voor Barcelona na gelijkspel in Camp Nou

De knock-outfase van de Champions League is verder weg dan ooit voor FC Barcelona. De ploeg van Xavi Hernández speelde in het eigen Camp Nou met 0-0 gelijk tegen Benfica. Daarmee blijft Barcelona op de tweede plaats in groep E, maar moet het in de laatste wedstrijd nog op bezoek bij Bayern München.

FC Barcelona was in het eigen Camp Nou dinsdag heer en meester tegen het Portugese Benfica. De ploeg van Xavi domineerde in de eerste helft volledig en speelde bij vlagen geweldig. Toch wist Benfica weinig kansen weg te geven. Demir was de enige aan Catalaanse zijde met twee grote kansen. De vleugelspeler zag zijn eerste inzet gekeerd worden, zijn tweede schot vloog op de lat.

Aan de andere kant was Otamendi heel dichtbij voor de bezoekers. Hij schoot verwoestend raak uit een hoekschop, maar die bal bleek al over de lijn te zijn geweest, waardoor het doelpunt niet door ging.

In de tweede helft probeerde FC Barcelona alsnog de treffer te maken. Ousmane Dembélé kwam na lang blessureleed weer tussen de lijnen en was direct dreigend voor Barça. Hij zorgde ervoor dat Frenkie de Jong de grootste kans van de tweede helft kreeg via een kopbal. Maar de Nederlander stuitte net als Demir op de doelman.

Barcelona kwam nog wel op voorsprong via Araujo, maar ook de Uruguayaan scoorde vanuit buitenspel, waardoor ook zijn treffer werd afgekeurd. Het lukte Barcelona in de slotfase niet om tot grote kansen te komen, waardoor de ploeg met 0-0 gelijk speelt in het eigen Camp Nou.

Door het gelijke spel blijft FC Barcelona op twee punten voorsprong van Benfica. Echter moeten de Catalanen in de laatste wedstrijd van de groepsfase op bezoek bij Bayern München. Benfica neemt het op tegen Dynamo Kiev, dat daarmee de beste papieren heeft voor de volgende ronde.