Koeman wint ook tweede oefenduel met FC Barcelona

Ronald Koeman heeft woensdagavond ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen met FC Barcelona. Afgelopen week won Barcelona al van Nastic en woensdagavond was Barcelona met 3-1 te sterk voor Girona.

In het Estadi Johan Cruijff speelde Barcelona woensdagavond de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Grote afwezigen waren Arturo Vidal en Luis Suarez, die nog altijd niet zeker zijn van een langer verblijf bij de club. Lionel Messi, Trincao en Frenkie de Jong waren in de eerste helft wel van de partij. En de ploeg van Ronald Koeman kreeg dan ook voldoende kansen om een monsterscore op het scorebord te zetten.

Het was Coutinho die het eerste doelpunt op zijn naam mocht zetten na 20 minuten spelen. De aanvaller kreeg de bal op een presenteerblaadje voor het doel, nadat Messi Roberto diep stuurde. Vlak voor rust schoot Lionel Messi de 2-0 strak in de verre hoek.

Na de pauze begon Barcelona minder scherp aan de tweede helft. Frenkie de Jong speelde de bal ongelukkig terug na een ingooi van Alba en in de tegenaanval kon Girona eenvoudig profiteren en de 2-1 binnen schieten.

Lang konden de bezoekers naar niet van genieten, want wederom Messi schoot zijn ploeg weer op een ruimere marche. Na het doelpunt van de Argentijn wisselde Koeman zijn volledige opstelling en kwamen onder meer Puig, Aleña en Pedri in het veld. Met hen werd het spel een stuk sneller, maar onder meer Pedri, Puig en Dembélé faalden om de 3-1 te vergroten.

Zaterdag speelt FC Barcelona opnieuw een oefenwedstrijd. Dan is Elche de tegenstander in de strijd om de Joan Gamper Cup. Voor FC Barcelona begint het seizoen in de Liga op zondag 27 september tegen Villarreal.