Memphis belangrijk bij eenvoudige zege Barcelona; Araujo met ambulance afgevoerd

FC Barcelona heeft dinsdag de winnende reeks voortgezet. De ploeg van Xavi Hernández won afgelopen weekend in de slotfase van Real Betis. Thuis, in het eigen Camp Nou, was Barça dinsdag met 3-1 te sterk voor Celta de Vigo. Door de zege is FC Barcelona twee punten verwijderd van de definitieve nummer 2 positie in de Liga.

FC Barcelona speelde in het eigen Camp Nou niet eens de beste wedstrijd van het seizoen. Sterker nog, Celta de Vigo was in de eerste helft vooral aan de bal. Barça liet de bezoekers het spel maken, maar was via de uitbraken genadeloos. Een snelle aanval via Dembélé werd na een half uur binnen geschoten door Memphis. Hij zette Barcelona op een bevrijdende 1-0 voorsprong. Maar het duurde slechts tien minuten en ook Aubameyang had zijn doelpunt te pakken. Een snelle aanval via Memphis werd door de aanvaller tegen de touwen geschoten.

Na de pauze gooide Barcelona het duel al snel in het slot, toen opnieuw Dembélé supersnel de achterlijn zocht en het overzicht behield. Aubameyang kon eenvoudig de 3-0 binnen schieten. Een moment van onoplettendheid van Ter Stegen zorgde een minuut later voor de 3-1 van Aspas. Maar gevaarlijker dan dat cadeau van Barça werd Celta de Vigo niet.

Het enige smetje op het duel was de rode kaart van Murillo, die Memphis niet liet doorbreken en moest vertrekken. Voor FC Barcelona werd het duel nog minder fraai toen Araujo en Gavi op elkaar botsten. Araujo liep daarbij een hersenschudding op en moest met een ziekenwagen van het veld af. FC Barcelona meldt dat hij in orde is, maar voor onderzoeken naar het ziekenhuis is gebracht.

FC Barcelona heeft met de 3-1 zege nog slechts twee punten nodig om plek twee in de Liga veilig te stellen. Dat kan het zondag tegen Getafe al doen.