Neymar schittert voor de ogen van onze leden met 4 doelpunten

Barcelona heeft zaterdag een overwinning op Rayo Vallecano geboekt. De ploeg van Luis Enrique liet zich op sleeptouw nemen door Neymar, die bij alle vijf doelpunten van de Catalanen betrokken was. De Braziliaan, die heerlijke individuele acties had, scoorde zelf viermaal en stond ook aan de basis van de vijfde treffer: 5-2. Door de overwinning gaan Barcelona en Real Madrid gedeeld aan kop, met achttien punten. Villarreal heeft twee punten minder en speelt zondag tegen Celta de Vigo.

Rayo werd in het eerste kwartier hevig onder druk gezet door Barcelona, dat echter naliet om het duel wellicht al in de openingsfase te beslissen. In de zesde minuut dook Ivan Rakitic op voor Toño, maar de doelman wist een doelpunt te voorkomen. Luttele minuten later kreeg ook Luis Suárez het leer niet langs de sluitpost van de Madrilenen. Tot overmaat van ramp nam Rayo in de veertiende minuut de leiding. Na voorbereidend werk van Bebé was het Javi Guerra die de bal tegen de touwen werkte: 0-1.

Het was vervolgens Neymar die Barcelona op sleeptouw nam en in de 22e minuut een strafschop afdwong. Diego Llorente beging een overtreding op de Braziliaan, die de penalty zelf benutte: 1-1. Barcelona won aan zelfvertrouwen en nam in de 32e minuut de leiding. Na een spectaculaire actie werd Neymar tegen de grond gewerkt en was het opnieuw de aanvaller die vanaf de stip wist te scoren: 2-1. Toño voorkwam daarna nog dat Sergi Roberto nog voor rust met een schot voor de 3-1 zorgde.

De tweede helft mocht er absoluut zijn, met een Rayo dat vol overtuiging op zoek ging naar de gelijkmaker en een Barcelona dat via tegenaanvallen probeerde om de voordelige marge uit te breiden. Het was echter aan Claudio Bravo te danken dat de voorsprong van de Catalanen niet verdween. De doelman reageerde goed op mogelijkheden voor Guerra, Patrick Ebert en Llorente, terwijl Lass Bangoura de bal naast schoot.

Neymar gooide de wedstrijd vanaf de 68e minuut in het slot. Toño keerde een laag schot van Suárez, maar had geen antwoord op de rebound van de Braziliaan: 3-1. Suárez was nog geen minuut later niet zelfzuchtig en stelde de maker van de hattrick ook in staat om een vierde doelpunt te maken. In de 77e minuut was de wisselwerking andersom: na voorbereidend werk van Neymar, die met acht doelpunten topscorer van de Primera División is, trof ook Suárez doel. Het was Jozabed die in de slotfase voor het laatste wapenfeit in het Camp Nou zorgde: 5-2.