Officieel: Barça haalt Braziliaanse middenvelder naar Camp Nou

Gisteravond stond de eerste wedstrijd in de strijd om de Spaanse Supercup op het programma. In het eigen Camp Nou ging FC Barcelona hard onderuit tegen eeuwige aartsrivaal Real Madrid: 1-3. De roep om versterkingen, die al sinds een paar weken aanhoudt, is na de verloren wedstrijd alleen nog maar groter geworden. De eerste versterking voor de Catalanen is in ieder geval een feit. Barça neemt Paulinho over van Guangzhou Evergrande.

Via de officiële kanalen meldt de Spaanse topclub dat er een akkoord is bereikt met de Chinese topclub over de komst van de 29-jarige middenvelder. De Braziliaan komt over voor een bedrag van naar verluidt 40 miljoen euro en tekent voor vier seizoenen. Paulinho krijgt bij Barcelona een ontsnappingsclausule van 120 miljoen euro.

Paulinho arriveert donderdag in Barcelona, waar hij in de ochtend de medische keuring zal ondergaan. Om 12.45 uur tekent de Braziliaan zijn contract bij de Catalaanse club. De Spaanse media is al weken zeer kritisch over de komst van Paulinho, maar Valverde ziet in hem de nieuwe Keita.

Bron : http://www.barcasource.nl

Facebook
Twitter