Ondanks 700e doelpunt Messi opnieuw puntverlies voor Barcelona

FC Barcelona is er dinsdag wederom niet in geslaagd om de drie punten veilig te stellen. In de afgelopen weken werden er al punten tegen Sevilla en Celta verspeeld en in de topper tegen Atletico Madrid werden opnieuw 2 punten verspeeld. In Camp Nou werd het ondanks doelpunt nummer 700 van Lionel Messi 2-2.

In Camp Nou ging het dinsdagavond alle kanten op. Beide ploegen speelden bij vlagen erg slordig en bovendien was het tempo niet zo hoog als men verwacht tijdens de topper tussen FC Barcelona en Atletico Madrid. Toch was het de ploeg van Quique Setién die op na ruim 10 minuten spelen al op voorsprong kwam. Uit een hoekschop van Lionel Messi werkte Diego Costa de bal achter zijn eigen doelman en bezorgde hij Barcelona de 1-0 voorsprong.

Lang konden de Catalanen niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later was het alweer 1-1. Ter Stegen hield in eerste instantie een strafschop van Diego Costa tegen, maar de VAR besloot dat de strafschop opnieuw genomen mocht worden. Saúl faalde niet en werkte de bal wel achter Ter Stegen.

In de tweede helft ging het duel wederom op en neer. Barcelona domineerde, maar de bezoekers waren gevaarlijk in de tegenaanval. Na vijf minuten spelen in de tweede helft kwam Barcelona weer op voorsprong. Dit keer kregen de Catalanen een strafschop en schoot Messi vanaf de stip zijn 700e doelpunt tegen de touwen.

Maar wederom kon FC Barcelona niet lang genieten van de voorsprong, want tien minuten later kreeg Atletico Madrid wederom een strafschop, na een licht tikje van Semedo op Carrasco. Wederom schoot Saúl raak en gingen beide ploegen met een 2-2 gelijkspel op zoek naar de voorsprong. Maar die voorsprong kwam er voor beide ploegen niet.

Door het gelijkspel morst FC Barcelona wederom punten en kan Real Madrid later deze week opnieuw uitlopen en het verschil naar 4 punten brengen. Komend weekend speelt FC Barcelona tegen Villarreal.