Prachtig doelpunt van Messi redt Barcelona

Barcelona speelde zaterdagmiddag misschien wel zijn minste wedstrijd van dit seizoen, maar dit heeft geen puntverlies opgeleverd. De ploeg van Luis Enrique kende op bezoek bij Málaga een droomstart, zakte vervolgens helemaal in, maar werd in de tweede helft gered door sterspeler Lionel Messi. De Argentijn maakte kort na rust met een ‘chilena’ de 1-2 en dit betekende het winnende doelpunt voor Barcelona. Opvallend: dit was de eerste goal van Messi in een uitwedstrijd in de competitie sinds 12 september, toen hij de winnende maakte tegen Atlético Madrid.

Neymar ontbrak vanwege een hamstringblessure en daardoor speelde Munir El Haddadi, die de score al na 64 seconden spelen wist te openen. Luis Suárez werd bij de eerste aanval van de wedstrijd gevonden in het vijandelijke strafschopgebied en de Uruguyaan stond bijna op de achterlijn, toen hij de bal via doelman Carlos Kameni bij de vrijstaande El Haddai kreeg. De wedstrijd leek hierdoor al snel van zijn spanning verlost, omdat Málaga dit seizoen nou eenmaal zeer moeizaam scoort. Alleen Real Betis maakte minder goals in de Primera División.

De thuisploeg weigerde evenwel om de handdoek al in de ring te gooien. Málaga ging op zoek naar de gelijkmaker en kwam daar na een kwartier spelen dicht bij, maar Claudio Bravo redde geweldig bij een inzet van Gonzalo Castro na een hoekschop. Barcelona was dus gewaarschuwd, maar de landskampioen was totaal niet bij de les in La Rosaleda. De bezoekers leden opvallend veel balverlies en Sergio Busquets, Thomas Vermaelen en Bravo stuntelden opzichtig, maar hadden nog geluk dat Málaga dit niet wist af te straffen.

Barcelona kwam maar niet in de wedstrijd en de gelijkmaker die in de lucht hing, viel na ruim een halfuur spelen. De pass van Busquets op Javier Mascherano was niet in orde, waarna Málaga er snel uitkwam en Juanpi de 1-1 op het scorebord bracht. Dit was het eerste tegendoelpunt dat Barcelona kreeg in 396 minuten Primera División-voetbal en de eerste van dit kalenderjaar. De gasten moesten dus opnieuw beginnen en kort voor rust leek Messi de voorsprong van Barcelona nog te herstellen, maar Miguel Torres voorkwam dit met een geweldige tackle. Málaga en Barcelona gingen daardoor in evenwicht aan de thee.

Barcelona had het moeilijk en dus moest Messi weer eens opstaan. Kort na rust belandde een uitstekende voorzet van Adriano bij de Argentijn, die Barcelona met een acrobatische ‘chilena’ op een nieuwe voorsprong zette. Ditmaal wist Málaga niet langszij te komen, al kreeg het via Castro en Ignachio Camacho nog wel goede kansen. Málaga zette Barcelona echter niet zo zwaar onder druk als in de eerste vijfenveertig minuten en moest daardoor een nederlaag slikken. Door het puntenverlies van Atlético en Real Madrid, doet Barcelona een uitstekende zaak in het klassement.

Bron: voetbalzone.nl