Samenvatting: Foutenfestival zorgt voor nieuwe nederlaag FC Barcelona

FC Barcelona heeft zich weer eens van zijn slechtste kant laten zien. De ploeg, die het in de Champions League zo goed doet, verloor zaterdagavond met 2-1 van Cadiz.

Het gat met de nummer één van de competitie, Atletico Madrid, bedraagt momenteel al 12 punten. Barça staat momenteel zevende in La Liga, een plek waar de Catalanen eigenlijk niet thuis horen.

Barcelona had de nederlaag weer volledig aan zichzelf te wijten. De ploeg kwam al vroeg op een 1-0 achterstand, door fouten van Dest en Mingueza, die de bal bij een hoekschop al bijna achter zijn doelman kopte. Gimenez kon vervolgens eenvoudig zijn ploeg op voorsprong zetten.

Barcelona probeerde na de achterstand de gelijker te zoeken. Een langzaam spelend Barcelona slaagde er pas na een uur in om de 1-1 te maken via Jordi Alba. Maar uiteindelijk maakten Jordi Alba, Lenglet en Ter Stegen het foutenfestival weer compleet voor de ploeg van Ronald Koeman. Een slechte inworp van Alba. zorgde ervoor dat Lenglet de bal niet kon verwerken en Ter Stegen over de bal trapte. Negredo kon vervolgens eenvoudig de 2-1 in het doel tikken voor de thuisploeg.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter