Suárez schittert en leidt Barcelona naar landstitel

Barcelona heeft zaterdagavond het landskampioenschap in Spanje geprolongeerd. De ploeg van Luis Enrique zegevierde in en tegen Granada en dat was voldoende om ook op de laatste speeldag van de Primera División bovenaan te eindigen. Luis Suárez was met drievoltreffers weer de smaakmaker. Real Madrid zegevierde tegelijkertijd bij Deportivo la Coruña, maar dat was dus alleen voldoende om zich van de tweede plaats te verzekeren. Het team van Zinédine Zidane kan zich nu volledig gaan richten op de Champions League-finale tegen Atlético Madrid, terwijl voor de Catalanen nog alleen de bekerfinale tegen Sevilla op de rol staat.

In de eerste twintig minuten kreeg Barcelona al twee goede mogelijkheden, via Gerard Piqué en Lionel Messi. Doelman Andrés Fernández verleende echter geen medewerking. Granada was bestand tegen de aanvalspogingen van de Catalanen, wiens balcirculatie niet heel erg hoog lag. Suárez bracht Barcelona echter in de 22e minuut aan de leiding. Na goed voorbereidend werk van Neymar en Jordi Alba maakte el Pistolero zijn 38e van het seizoen; 0-1. Zeven minuten voor rust maakte Suárez zijn tweede: Daniel Alves kon nog voor een voorzet vanaf de achterlijn zorgen, waarna de aanvaller de 0-2 achter Fernández kopte.

Na de onderbreking zocht Barcelona naar een derde doelpunt, maar Granada werkte daar niet aan mee. De beste kans was voor Neymar, wiens diagonale inzet door Fernández werd gekeerd. Aan de andere kant moest Marc-André ter Stegen in actie komen op een schot van Isaac Cuenca. Het scorebord kwam vlak voor tijd nog in beweging: Neymar stelde Suárez in staat om zijn hattrick te completeren. De ex-speler van FC Groningen en Ajax eindigt het competitieseizoen als Pichichi, met veertig doelpunten. Zodoende mag Barcelona zich opnieuw kampioen van Spanje noemen en kan later deze maand ten koste van Sevilla de dubbel veroveren.

Bron: voetbalzone.nl

Facebook
Twitter