Swingend Barça boekt ruime overwinning op Levante

Barcelona heeft zondagavond niet veel heel gelaten van hekkensluiter Levante. De ploeg van Luis Enrique won in Valencia met 0-5, mede dankzij twee assists en een doelpunt van uitblinker Lionel Messi. De voormalig wereldvoetballer van het jaar hielp echter ook een strafschop om zeep. Het is opvallend hoeveel doelpunten Messi tegenwoordig voorbereid: vorige week leverde hij ook al twee assists af in de 2-0 overwinning op Athletic Bilbao en nu was het dus weer twee keer raak. Zijn tweede assist, op Sandro, betekende Messi’s honderdste assist in de Primera División.

Barcelona leek eigenlijk van begin tot eind controle over de wedstrijd te hebben, maar toch kreeg Levante (dat zeven spelers miste door blessures en schorsingen) in de eerste helft nog twee goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Bij de eerste serieuze kans van de wedstrijd zat Jérémy Mathieu helemaal mis met een sliding, waardoor José Morales doorbrak, maar zijn lage voorzet werd net op tijd onderschept door Ivan Rakitic. Later in het eerste bedrijf kreeg David Barral nog een goede kopkans, maar hij kwam net een centimeter tekort, waardoor hij de bal niet kon plaatsen.

Barcelona werd zelf gevaarlijk via Jordi Alba (schot voorlangs) en Neymar (kopbal naast), voordat laatstgenoemde de score opende. Messi stuurde de Braziliaan met een fraaie pass weg en Neymar omspeelde doelman Jesús Fernández, waarna hij het lege net kon vullen. Niet lang hierna kreeg Messi een enorme kans om de marge te verdubbelen, toen hij een strafschop verdiende en zelf achter de bal ging staan, maar de aanvaller schoot vanaf elf meter ruim naast. Loukas Vyntra kreeg voor de overtreding op Messi overigens rood, waardoor Levante met tien man verder moest.

Kort voor rust viel de 0-2 alsnog. De bal werd bij een Barcelona-aanval uit het strafschopgebied gekopt, maar recht in de voeten van Rakitic, die met een raket zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club maakte. Veel supporters van Levante hadden nu wel genoeg gezien en verlieten halverwege de wedstrijd het stadion. Zij misten daardoor nog drie doelpunten van Barcelona, gemaakt door Sandro (op aangeven van Messi), Pedro (op aangeven van Jordi Alba) en Messi (heerlijke stift na een keepersfout). Barcelona staat na vier competitieduels op twaalf punten en speelt woensdag alweer de volgende competitiewedstrijd.

Facebook
Twitter