Weergaloos Barcelona wervelt over kansloos Napoli heen

FC Barcelona heeft zich geplaats voor de volgende ronde van de Europa League. De ploeg van Xavi Hernández speelde in Napels een fantastische wedstrijd tegen Napoli. Mede dankzij een geweldige treffer van Frenkie de Jong won FC Barcelona donderdagavond met 4-2 van de Italiaanse club.

In een gitzwarte week was het duel in Napels donderdag het kleine hoogtepunt, hoewel beide ploegen voor het duel toch ook even stil stonden bij de gebeurtenissen elders in de wereld. Maar vanaf het fluitsignaal was het tempo, net als vorige week, van een enorm hoog niveau. En Barcelona was daarin de grote uitblinker. De ploeg zette Napoli vroeg onder druk, waardoor opbouwen niet tot nauwelijks lukte voor de Italiaanse ploeg.

FC Barcelona kon daardoor vrij voetballen en schoof vaak door naar de helft van de thuisploeg. Het resulteerde tot enkele kansen, maar bij de drie grootste kansen was het ook raak voor de ploeg van Xavi. Een razendsnelle counter via Aubameyang en Adama kon uiteindelijk binnen geschoten worden door Jordi Alba. Het was FC Barcelona dat volledig domineerde. Vijf minuten later werd het zelfs 0-2, toen Frenkie de Jong op een fenomenale manier Barcelona verder op voorsprong zette.

Een fout van Ter Stegen zorgde ervoor dat Napoli een strafschop kreeg. Insigne schoot vanaf de stip zijn ploeg terug in de wedstrijd. Al kwam de ploeg ook na de aansluitingstreffer niet aan bod. Barcelona schakelde weer een versnelling bij en kwam kort voor rust weer op een ruimere voorsprong. Gerard Pique schoot als een echte spits de 3-1 in de verre hoek.

Na de pauze ging het tempo bij FC Barcelona omlaag. De ploeg kwam niet tot nauwelijks in de problemen en ging zelf op zoek naar nog meer doelpunten. En dat doelpunt kwam er. Aubameyang maakte met de 4-1 het volgende schitterende doelpunt voor de Catalanen. Hij schoot, na een goede voorzet, de bal prachtig in de kruising.

Na de 4-1 voorsprong ging Xavi wisselen en zakte het tempo behoorlijk. In de slotfase ging Nico in de opbouw in de fout en kon Politano nog de 2-4 maken, maar op dat moment was het duel in Napels al gespeeld. Door de 4-2 zege gaat FC Barcelona door naar de volgende ronde in de Europa League, want over twee duels wint FC Barcelona met 5-3. Komend weekend neemt de ploeg van Xavi het in de Liga op tegen Athletic Bilbao.